Situata 2 - Dëshiroj...

I Wish...

Hello everybody. I’m at home right now and in fact, I’m so bored. I don’t know why. It’s such sunny weather here and it’s so hot and I don’t know… I don’t really like this hot weather. I wish I was in a… in a place with fresh air… with trees, with some water, like a small river, at least. I don’t know. I really wish I was somewhere else in the fresh air because it’s really hot here, but really hot. I cannot stand anymore this weather and I really really really really wish I was at some… fresher place. I don’t know. I really wish I was in a fresher place. I wish I was in a fresher place.

Oh my God. Where am I? It’s such a nice view here. Look! It’s so nice… It’s like a small river. Yeah, it’s a tiny tiny river I guess… And the place here is so cool and it’s so fresh. I don’t know. There are trees… The weather is still sunny, but it’s not hot. It’s not hot at all. It’s so fresh air here. Such a fresh air here and look… the tiny river and there are trees and I can see a building over there. I’m gonna check what it is and I’m gonna show you later. Oh my god, I never thought that “I wish” had such a magic… such a magic effect. I never thought about it. It’s such a nice place here and let me find out where I am… Because I have no idea…

And oh my God, it’s so… it’s such a cool place here. Look there are… It’s like a kind of theater, an open-air theater, and look at the drawings on the wall! They are so nice.

We can see a lot of things in there; a lamp, flats here… and here buildings, flowers, chemistry, football, people… I don’t know how to orientate my finger… tennis ball, planets… so many things are drawn here and it’s… it’s so cool… Such a cool place. I don’t know where I am. I don’t really know where I am… But I like this place. It’s a… it’s a very calm place, there is nobody and the weather is nice and there are trees and I don’t know but I think…Oh my God. I think we have a problem. Oh my God! I’m feeling the rain. I think soon it’s going to… it’s going to start to rain, and I don’t know how to go back home because I don’t know where I am.

I will… I will try to use the word “I wish” again, maybe it… it will work again and it will send me somewhere else and in fact, I would really like to be in the forest because I really like nature and trees and birds and the song of the birds… It’s so nice and so relaxing and calming, so I will use the word “I wish”, the magic word “I wish” to go… to be transported to a forest. I really hope it will work this time again, so…I wish I was in a forest. I wish I was in a forest…I wish I was in the forest before the rain will start, I wish I was in the forest. Oh! I’m still here and the rain is ready to start but in a heavy way, not a small rain so… Hmm… I wish I was in the forest. I wish I was in the forest. I wish I was in there…

Oh my God! Look at this. I’m in the forest. It’s really a magic word. “I wish” is really a magic word. Look at this forest! It must be a huge forest because… I guess it’s… it’s a huge forest… Look, the trees are so big and there is a path here which we can follow and go somewhere but somewhere… The problem is that I don’t know where I am. I don’t know where I am. I’m lost in the middle of nowhere, in the middle of an unknown forest, and I don’t know how I’m going back. I really hope that the magic word will work again. Otherwise, I don’t know how I’m going back home and it’s like the rain is following us because look, it’s raining again! It’s raining again, and we have to leave…I have to leave. Otherwise, I will… I will get so wet here in the forest. Let’s… let’s check again if the magic word will work. I really hope it will work! Let’s try! “I wish I was home right now. I wish I was home.” Oh my God, look! I’m still in the forest and the rain… It started to rain more… Oh my God! I wish I was home now. I wish I was home now… I’m still in the forest and I don’t know where I am, and I don’t know how I can go back home and I don’t have any money… anything… I don’t know where I am, in which country, in which city. I don’t know anything. I will try again and I will try to be more specific. Look at the… I don’t know if you can hear the sound of the rain… Oh my God! I will try…”I wish I was home in my bedroom. I wish I was home in my bedroom. I wish I was home, I wish I was home. I wish I was…” I am home finally.

Oh my God. I thought… I thought that I was lost. I thought that I was lost in the middle of nowhere, but finally, I’m home. But you see, I’ve spent my whole day on this trip, an imaginary trip… I don’t know what it was, because now it’s dark over here and I had my homework to do, I had housework… I had so many things to do and look now… I’ve just spent my whole time travelling… I don’t know where I… how I traveled or where I traveled, but the time went so fast there and now it’s dark over here. Look, it’s dark. Oh my god, I wish I hadn’t spent so much time travelling. I really wish I hadn’t spent so much time travelling! Because now I’m so tired and I cannot do anything. I just wish I was sleeping now. I’m so tired. I just wish I was sleeping now. What am I going to do and even if I sleep, I cannot. Do you know? I have a neighbor here… a neighbor and he has a small tiny cat…But you know what? This cat is so annoying, it’s so annoying… In the middle of the night, this cat comes at my balcony’s door and knocks with his… with his head on the door… And I am sleeping happily and dreaming and suddenly I wake up because of this cat. Normally, I love cats but this cat is so annoying… and really… I don’t know what to do with this cat. I have so many nights staying awakened, just because of this cat. I am so tired. I wish I was sleeping now I wish I was… I was sleeping at this moment…But I cannot sleep! I have so many things to do. I wish I hadn’t spent so much time! I wish I hadn’t spent so much time and I really wish that this cat would behave better! I really wish this cat would behave better today! So I can sleep a little bit. Oh my God, it’s midnight, it’s midnight. I have to go and sleep. Ok. Bye! Bye! See you!

Dëshiroj...

Përshëndetje të gjithëve. Jam në shtëpi tani dhe në fakt jam shumë e mërzitur. Nuk e di pse. Është një mot me shumë diell këtu dhe është shumë nxehtë dhe nuk e di… Nuk më pëlqen shumë ky mot kaq i nxehtë. Do doja shumë të isha… në një vend me ajër të freskët… me pemë, me pak ujë, si një lumë i vogël, të paktën. Nuk e di. Do dëshiroja shumë të isha diku tjetër në ajër të freskët, sepse këtu bën shumë vapë, por me të vërtet shumë vapë. Nuk mund ta duroj më këtë mot dhe do doja shumë shumë shumë shumë të isha në ndonjë vend të freskët. Nuk e di. Do doja shumë të isha në një vend më të freskët. Do doja të isha në një vend më të freskët.

O zot! Ku jam? Është një pamje shumë e këndshme këtu. Shikoni! Është shumë këndshëm… Ka një lum shumë të vogël mendoj… Dhe vendi këtu është shumë i paparë dhe shumë i freskët. Nuk e di. Ka pemë… Moti është ende me diell, por nuk është vapë. Nuk është fare vapë. Ajri është shumë i frekët këtu. Sa ajër i freskët dhe shikoni… lumin e vogël, ka pemë dhe mund të shoh një ndërtesë atje. Do të kontrolloj çfarë është dhe do t’ju them. O zot, kurrë nuk e kisha menduar që “I wish” të kishte një efekt kaq magjik. Kurrë nuk e kisha menduar. Është një vend i shumë i bukur këtu dhe më lini ta gjej ku jam… sepse nuk kam asnjë ide…

Dhe o zot, është… është një vend kaq i bukur këtu. Shikoni atje janë… Është një lloj teatri, teatër në terren, dhe shikoni vizatimet në mur! Janë kaq të bukura. Mund të shohim shumë gjëra atje; një llambë, pallate këtu, ndërtesa, lule, kimi, top futbolli, njerëz… Nuk di si ta drejtoj gishtin tim… top tenisi, planete… shumë gjëra janë vizatuar këtu dhe janë kaq të bukura. Sa vend i bukur! Nuk e di ku jam. Me të vërtet nuk e di ku jam. Por më pëlqen ky vend. Është një vend i qetë, nuk ka asnjë dhe moti është i bukur, dhe ka pemë, dhe nuk e di, por mendoj… O Zot! Mendoj se kemi një problem. O Zot! Po ndiej shi. Mendoj se së shpejti do të fillojë të bjerë shi, dhe nuk di si të shkoj në shtëpi sepse nuk e di ku jam.

Unë do të … Do të përpiqem të përdor përsëri fjalën “I wish”, ndoshta ajo … do të punojë përsëri dhe do të më dërgojë diku tjetër dhe në të vërtetë do të doja të isha në pyll, sepse me të vërtetë më pëlqen natyra, pemët dhe zogjtë dhe kënga e zogjve … Është kaq e bukur dhe kaq relaksuese dhe qetësuese, kështu që unë do të përdor fjalën “I wish”, fjalë magjike “I wish” të shkoj … të transportohem në një pyll. Unë me të vërtetë shpresoj se do të punojë këtë herë përsëri, kështu që … Unë do të doja që isha në një pyll. Do të doja që të isha në një pyll … Do të doja të isha në pyll para se të fillojë shiu, do të doja të isha në pyll. Oh! Unë jam ende këtu dhe shiu është gati të fillojë, por një shi i madh (lit. në një mënyrë të rëndë), jo një shi i vogël kështu që… Hmm … Do të doja të isha në pyll. Do të doja të isha në pyll. Do të doja të isha aty…

Oh Zoti im! Shikoje këtë. Unë jam në pyll. Është me të vërtetë një fjalë magjike . “I wish” është me të vërtetë një fjalë magjike. Shikoni këtë pyll! Duhet të jetë një pyll i madh sepse… Unë mendoj se është… është një pyll i madh… Shikoni, pemët janë kaq të mëdha dhe ka një rrugë këtu që ne mund të ndjekim e të shkojmë diku, por diku… Problemi është se unë nuk e di ku jam. Nuk e di ku jam. Unë jam e humbur në mes të askundit, në mes të një pylli të panjohur, dhe unë nuk e di se si do kthehem. Unë me të vërtetë shpresoj që fjala magjike do të punojë përsëri. Përndryshe, nuk e di se si do të shkoj në shtëpi dhe shiu sikur po na ndjek, sepse shikoni, po bie shi përsëri! Po bie përsëri, dhe duhet të largohemi … duhet të largohem. Përndryshe, unë do të … Do të njomem shumë këtu në pyll. Le të shohim nëse fjala magjike do të funksionojë. Unë me të vërtetë shpresoj se do të funksionojë! Le te perpiqemi! “Do të doja të isha në shtëpi tani. Do të doja të isha në shtëpi.” Oh Zot, shiko! Unë jam ende në pyll dhe shiu… Filloi të bjerë më shumë shi… Oh Zot! Do të doja të isha në shtëpi tani. Do të doja të isha në shtëpi tani… Jam ende në pyll dhe nuk e di ku jam, dhe nuk e di se si mund të kthehem në shtëpi dhe nuk kam para … asgjë … Nuk e di ku unë jam, në cilin shtet, në cilin qytet. Unë nuk di asgjë. Do të përpiqem përsëri dhe do të përpiqem të jem më e përpiktë. Shikoni … Unë nuk e di nëse ju mund të dëgjoni zhurmën e shiut … Oh Zot! Unë do të përpiqem … “Do të doja të isha në shtëpinë time, në dhomën e gjumit, do të doja të isha në shtëpi, në dhomën time, do të doja të isha në shtëpi, do të doja të isha në shtëpi.

Oh Zoti im. Mendova … Mendova se humba. Mendova se humba në mes të askundit, por më në fund jam në shtëpi. Por e shihni, e kam kaluar gjithë ditën në këtë udhëtim, udhëtim imagjinar … Nuk e di se çfarë ishte, sepse tani është errësirë këtu dhe kisha detyrat e shtëpisë për të bërë, kisha punë shtëpie … Unë kishte kaq shumë gjëra për të bërë dhe shikoni tani … Sapo kam kaluar gjithë kohën duke udhëtuar … Nuk e di ku… si kam udhëtuar ose ku kam udhëtuar, por koha ka shkuar aq shpejt atje dhe tani është errësirë këtu. Shikoni, është errësirë. Oh zot, do të doja të mos kisha kaluar kaq shumë kohë duke udhëtuar. Me të vërtetë do të doja të mos kisha kaluar kaq shumë kohë duke udhëtuar! Sepse tani jam shumë e lodhur dhe nuk mund të bëj asgjë. Do të doja të isha duke fjetur tani. Jam shumë e lodhur. Do të doja të isha duke fjetur tani. Çfarë do të bëj dhe madje edhe nëse fle, nuk mundem. E dini? Kam një fqinj këtu … një fqinj… dhe ai ka një mace të vogël … Por e dini çfarë? Kjo mace është kaq e bezdisshme, është kaq e bezdisshme … Në mes të natës, kjo mace vjen në derën e ballkonit tim dhe troket me… me kokën e tij mbi derën … Dhe unë jam duke fjetur me lumturi dhe duke ëndërruar dhe papritur… zgjohem për shkak të kësaj mace. Normalisht, i dua macet, por kjo mace është kaq e bezdisshme … dhe me të vërtetë … Nuk di ç’të bëj me këtë mace. Kam kaq shumë netë duke qëndruar zgjuar, vetëm për shkak të kësaj maceje. Jam shume e lodhur. Do të doja të isha duke fjetur tani. Do të doja të isha… duke fjetur në këtë çast. Por unë nuk mund të fle! Kam kaq shumë gjëra për të bërë. Do të doja të mos kisha kaluar aq shumë kohë! Do të doja të mos kisha kaluar aq shumë kohë dhe me të vërtetë do të doja që kjo mace të sillej më mirë! Unë me të vërtetë so të doja që kjo mace të sillet më mirë sot! Kështu që unë mund të fle pak. Oh zot, është mesnatë, është mesnatë. Unë duhet të shkoj të fle. Në rregull. Mirupafshim! Shihemi!

Copyright © 2018-2022 | Si Të Mësoj Anglisht